i ja sie napije z wami jakiegos wynalazku Norrlands guld chyba to szwedzkie piwo
kręcony licznik
Zwiń
X
-
wydaje mi sie ze sam tego nei zrobisz, chociaz jest to mozliwe.
przebieg zapisywany jest w kilku miejscach sterownika - trzeba wiedziec gdzie patrzec.
nawet w ASO na 99%pojda na latwizne i zczytaja Ci przebieg 'z licznika'.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rssnawet w ASO na 99%pojda na latwizne i zczytaja Ci przebieg 'z licznika'.
Zamieszczone przez rsswydaje mi sie ze sam tego nei zrobisz, chociaz jest to mozliwe.
przebieg zapisywany jest w kilku miejscach sterownika - trzeba wiedziec gdzie patrzec.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Mam znajomego ktory handluje samochodami, pogadalem z nim przy piwku i nigdy juz nie kupie auta od handlarza. Chlopaki maja zestawy do krecenia za 40 tys zl, potrafia wykrecic przebieg gdziekolwiek jest zapisany, nawet jakby to było w światłach jedyna opcja to vin + telefon do serwisu w pl lub zagranica.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbMam znajomego ktory handluje samochodami, pogadalem z nim przy piwku i nigdy juz nie kupie auta od handlarza. Chlopaki maja zestawy do krecenia za 40 tys zl, potrafia wykrecic przebieg gdziekolwiek jest zapisany, nawet jakby to było w światłach jedyna opcja to vin + telefon do serwisu w pl lub zagranica.
Podjeżdźasz na serwis a facet się pyta przy przyjęciu samochodu -Stan licznika?
Czy ktoś to weryfikuje?
Dane serwisowe (o ile są w systemie) mozna traktować jako wyznacznik, ale co w przypadku, kiedy licznik był wymieniany przez serwis po przebuiegu np 100 kkm?
W systemie jako stan licznika będzie widniał nowy.
Bo co innego stan licznika a co innego przebieg pojazdu.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajPodjeżdźasz na serwis a facet się pyta przy przyjęciu samochodu -Stan licznika?
Czy ktoś to weryfikuje?
Komentarz
-
-
przebieg przebiegowi nie równy i nie można się nim sugerować, innymi słowy wolisz samochód który ma przejechane 20.000 km przez 20 kierowców po budowie czy 100.000 po autostradzie zgodnie z przepisami przez jednego kierowce ??
Przy zakupie samochodu przebieg nie ma znaczenia - liczy się jego stan (zawieszenie, silnik, powłoki lakiernicze, uszczelki, gumy, wydech, tapicerka itd....)
Nie sugeruj się przebiegiem to rzecz wtórna - znam samochody które maja małe przebiegi a są naprawdę mocno już zajeżdżone - oceniaj stan a nie to co pokazuje licznik- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Zamieszczone przez kecajPodjeżdźasz na serwis a facet się pyta przy przyjęciu samochodu -Stan licznika?
Czy ktoś to weryfikuje?
Skasować można wszystko i wszysko można uzupełnić. Licznik, strowniko, komputer itp. To wszysko jest programowalne i przy odpowiednim sprzęcie i oprogramowaniu można to zmienić.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
W sumie to teraz uswiadomiłem sobie, że gość z góry zakładajacy przebiegi po 30-40 tys rocznie, może skręcać licznik pod koniec roku do 15 tys, robic przeglad z wpisem w ksiazce, sypnąc kolejne 40 tys i w 2 roku zrobic przeglad roczny, a na koniec roku trzeciego sprzedac auto z przebiegiem 42 tys km, gdy tak naprawde jest 3 * 40 tys czyli 120 tys. Ucieka z autem przed robieniem rozrzadu, a ksiazke ma super cacy. :evil:
Kurde, ale mozna poplynac :/ Faktycznie kolesie spytali sie jaki mam przebieg, a nikt nie patrzyl na przegladzie jaki jest, a jak patrzyl, to nie sprawdzal czy krecony czy nieByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
dokladnie, i mam wrazenie ze niedawno we wroclawiu ogladalem wlasnie takie auto. Gosc jawnie sie przyznal ze jego syn ciaga z niemiec bmki, wiec dostep do sprzetu ma. A ksiazka byla ok. Gorzej z autem...
Winni jak tez daze w tym kierunku, bo Octavie traca tak malo na wartosci ze nei oplaca sie kupowac uzywanej...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77W takich skrajnych przypadkach, to już kupno nowego auta chyba bardziej się opłaca - m.in. właśnie wybrałem taką opcję.
Nie każdy wie jak ocenić samochód, na co zwrócić uwagę, i dla nich jedynym wyznacznikie przeważnie jest stan licznika, rok produkcji i kolor. kupuja taki samochód i ...Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Ja tez po szukaniu uzywki zdecydowalem sie na nowke. Nie zgadzam sie jednak,ze licznik jest tylko do przegladow,paliwa itd. Jak auto jest kupione i serwisowane caly czas (nawet po gwarancji jak u mnie-2 lata minely dobijam do 90 tys) w jednym serwisie mozna takowe auto prawie ze 100% pewnoscia sprawdzic.
Co innego sprowadzane-to juz dziki zachod... A i jak zna sie niemcow,to oni nigdy nie oddaja dobrych aut,ale po dzwonie,badz z przebiegiem olbrzymim.
Powinno sie zmienic polskie ustawodawstwo,bo teraz w swietle prawa "korekta licznika jest mozliwa,ale trzeba kupujacego uprzedzic o tym".
Rozboj w bialy dzien :-(
Komentarz
-
-
Sprzedałem OC1, którą przeleciałem 260kkm. Kupił oczywiście handlarz a w tydzień później odnalazła mnie nowa właścicielka, która kupiła moją bryczkę z przebiegiem <100 kkm samochodzik był oczywiście zadbany i nie jeździł rajdowo po budowach więc i przekręt łatwiej było zrobićIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
aro_40, Ja miałem to samo z Polonezem, którym jezdzilem lata temu. Poldek miał 194 tys nalatane bez remontu silnika. Jak sprzedawałem, normalnie to ludzie krzywili się i wyśmiewali, że to trup i szkoda kupować, a Poldek nie brał oleju, ani grama, był latany na trasach i środek super zadbany. Wkurw...... się sprzedałem do cyganów, a Ci cofneli 100 tys. i poszedł do jakiegoś kolesia, który poleciał na przebieg. Goście kupują auta z duzymi przebiegami, potem cofają licznik i sprzedają przez podstawionych "białych", bo od cygana nikt nie kupi.
[ Dodano: Wto 22 Wrz, 09 08:32 ]
Lashlo, ja własnie pisałem wcześniej o autach krajowych. Bo w sumie to nikt mnie nie sprawdzał na przeglądzie i to co napisałem jest niestety wykonalne .
W sumie ostatnio też do zakupu nowego skłoniła mnie "bogata" oferta używanych aut zza granicy.
Moze gdyby za fałszowanie historii auta obcinali by bezdyskusyjnie "ptaka", to mniej by było przekrętów, a tak to koleś w oczy kłamie i zaklina się na śmierć matki, żony, dzieci a potem robi głupi usmieszek, zlewa Cie i zaczyna tę samą śpiewke z nowym klientem. :evil:Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugMoze gdyby za fałszowanie historii auta obcinali by bezdyskusyjnie "ptaka", to mniej by było przekrętów, a tak to koleś w oczy kłamie i zaklina się na śmierć matki, żony, dzieci a potem robi głupi usmieszek, zlewa Cie i zaczyna tę samą śpiewke z nowym klientem. :evil:If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz